Jak smakuje Sopot.

PIWO REGIONALNE

Kurortowe

Nietypowa interpretacja klasycznego belgijskiego piwa pszenicznego – Witbier’a. Intensywny aromat słodkiej pomarańczy podsycony pomarańczą gorzką i przełamany lekką nutką kolendry niesamowicie zadowala każde podniebienie i zapewnia orzeźwienie  w najbardziej upalny letni dzień. Łagodną goryczkę pochodząca z polskiej odmiany chmielu Marynka, wzbogaca delikatna cytrusowa gorycz. Starannie dobrane drożdże o Belgijskim rodowodzie nadają szlachetnego charakteru temu piwu.

Ekstrakt: 12%
Alkohol : 5,1%
Skład: Woda, Słód pilzneński, słód pszeniczny jasny, skórka pomarańczy słodkie, skórka pomarańczy gorzkiej, kolendra indyjska, Chmiel Marynka, drożdże belgijskie.

Festiwalowe

Piwo górnej fermentacji (ale) w stylu American India Pale Ale. Kolor bursztynowy, ku miedzianemu.  Zrobione ze słodu jasnego (pilzneńskiego i wiedeńskiego) oraz karmelowego. Chmiele użyte do tego piwa są pochodzenia polskiego  i amerykańskiego (Odmiany: Iunga PL, Cascade PL, Chinook PL, Simcoe USA). Drożdże oczywiście górnej fermentacji.

Ekstrakt: 15,9%
Alkohol : 6,8%
Skład: Woda, Słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Piwo powinno się charakteryzować podbudową karmelowo-słodową z balansem aromatów chmielowych tj. cytrusowych, żywicznych,  kwiatowych, białych i czerwonych owoców.

Plażowe

Piwo dolnej fermentacji (lager) w stylu Pilzneńskim, czyli potocznie zwane Pilsem lub bardziej fachowo Pilznerem. Kolor złocisty, ku ciemnozłotemu. Zrobione ze 100% słodu jasnego (pilzneńskiego). Chmiele użyte do tego piwa są pochodzenia wyłącznie polskiego (Odmiany: Iunga PL, Lubelski PL, Cascade PL). Drożdże oczywiście dolnej fermentacji. Pasteryzowane, niefiltrowane.

Ekstrakt: 12,1%
Alkohol : 5,4%
Skład: Woda, Słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Piwo ma lekki ziołowo-kwiatowy aromat o podbudowie lekko ciasteczkowej, słodowej.  Powinno być pijalne, przyjemne w odbiorze, idealne na letnie upały.

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt:   sprzedaz@browarmiejskisopot.pl

Pobierz portfolio w formacie PDF