Niezapomniane doznania kulinarne
CENA – 400 ZŁ/OS
MENU
„Zbliżający się Nowy Rok to wyjątkowy czas, który warto uczcić w gronie najbliższych. Nasze sylwestrowe menu to nie tylko wykwintne potrawy, ale także niezapomniana atmosfera Browaru, która sprawi, że ta noc będzie magiczna. Każda potrawa została starannie skomponowana, aby dostarczyć Wam prawdziwych doznań kulinarnych. Spędźcie tę wyjątkową noc z nami, delektując się pysznymi smakami, wybornym winem i wyjątkową gościnnością. Razem powitajmy Nowy Rok w radości i elegancji!”
Gośćcie proszeni są o wybór dań w momencie rezerwacji stołów.
MENU
AMUSE BOUCHE:
Tartinka z wędzonym łososiem
lub
Tartaletka z krewetką i awokado
PRZYSTAWKA ZIMNA:
Carpaccio wołowe – kapary jabłkowe,
domowa gruszka, oliwa truflowa
lub
Carpaccio z ośmiornicy, marakuja, rukola,
ocet balsamiczny, oliwa koledrowa
PRZYSTAWKA CIEPŁA:
Ravioli z jelenia – sos grzybowy, jarmuż
lub
Przegrzebki smażone, risotto, sepia,
nasturcja, czarna trufla
ZUPA:
Krem z topinamburu – biała czekolada,
chrust z pora
lub
Consomme z gęsi , tortellini z gęsią ,
szczypiorek, marchewka
DANIE GŁÓWNE:
Schab z dzika – gratin ziemniaczany,
sos demi-glace, warzywa sezonowe
lub
Okoń morski – puree wasabi,
sos winno-maślany, szczypiorek
DESER:
Tort noworoczny produkcji Gelatomania z Gdańska
NAPOJE:
Kawa, herbata, lemoniada woda mineralna,
napoje gazowane (Pepsi, 7UP, Mirinda)
ALKOHOLE:
Wino białe lub czerwone (butelka) lub 0,5 l wódki,
wino musujące Cava (o północy)